Hej alla medlemmar.

Nu stundar sommaren och vi tar paus i våra arrangemang men vi återkommer till hösten.

Vi kommer att ha "Brand i hemmet" minst en gång till eftersom det var uppskattat som ni kanske sett i VästerviksTidningen. Stort tack till Räddningstjänsten i Västervik som ställde upp!

Vi hade också "Ladda för framtiden" med information om solceller, elbilar och laddstolpar. Det var också mycket uppskattat av de som var där. Tack Västerviks energirådgivare, Solortus i Gamleby, Engströms bil och Bee Charging Solutions. Det finns kanske anledning att återkomma med detta arrangemang med tanke på utvecklingen med solceller och elbilar.

Vi har tyvärr haft höga reparationskostnader på våra låne-vagnar, men ingen har anmält skada. Trots det så har det varit skador, slitaget är naturligare med tanke på hur mycket vagnarna rullar. En av gallervagnarna kommer att bytas mot en obromsad dito. Den får köras i 80 km och lasta som den gamla bromsade vagnen men vi slipper dryga bromskostnader.
När vi inte vet vem som skadat släpen och hur kan vi inte få ut på försäkringen - olyckor händer förstås men det vore bättre att vi kan ta det på försäkringen än att behöva betala allt själv i föreningen.

Till hösten diskuterar vi utöver "Ladda för framtidenatt ha ett "preppingeventtillsammans med Civilförsvarsföreningen med information hur man skall förbereda sig för elbortfall. Vi kommer också att få demonstrerat exemplellådor med livsmedel mm som kan vara bra att ha hemma ifall att. Kanske hinner vi också med en kväll med hjärtinformation och utbildning i att använda hjärtstartare.

Som tidigare aviserats ordnar vi en resa till Eksjö julmarknad som skall vara en alldeles speciellt trevlig sådan, troligen lördagen 7 december.

Det gäller att hålla koll på vår hemsida eftersom vi inte alltid kan skicka ut brev med information eftersom det kostar mycket.

Lite tråkigt är det att flera uteblir från våra arrangemang trots att man anmält sig. Vi förstår att det kan dyka upp förhinder men vi skulle uppskatta att man avanmäler sig då det kan finnas väntelista för deltagande och att föreningen har kostnader för beställd fika som inte behövs. Skicka mail här via hemsidan eller med SMS/röstbrevlåda på vår telefon 070 2752517.

Det blir ett brev-utskick i slutet av sommaren med information om hela höstens planerade arrangemang - att spara alltså!

Trevlig sommar önskar styrelsen!

PS Vi behöver hjälp med styrelsearbetet! Vi behöver en valberedning! Hör av dig så vi kan ha föreningen kvar, det behövs folk.