Villkor och regler för gratis lån 4-6 timmar av släpvagn för medlemmar i Villaägarna i Tjust

Den som lånar en vagn MÅSTE själv kunna hantera den!

Avtalet med ME-däck är att de INTE skall stå till tjänst med mer än lämna ut och ta emot nyckel samt registrera uppgifter om låntagare, dvs medlemskort och registreringsnummer och lånetid! Tills vidare tar de emot beställning per telefon 0490-446850.

ME-däck skall inte hjälpa till med vagnhanteringen!

Medlemsnr = den som är ansvarig för vagn vid lån.
Du måste själv kontrollera vagnen inför lånet. Tag inte ut en skadad vagn för då blir du ersättningsskyldig för skadan. Anmäl i stället till ME-däck OCH på mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller per telefon 070-2752517 och lämna tillbaka nyckeln.
OBS:Den som senast kvitterade ut nyckeln och använde vagnen är ansvarig för eventuella skador och trafikförseelser. Vagnarna är försäkrade med självrisk 1500SEK men försäkringsbolaget tar bara skadan om vi vet vem som lånade den, vad som hände, var och när.

1.Kontrollera att släpets kopplingsanordning (handsken) helt täcker släpvagnskulan (den gröna markeringen skall synas och det skall inte gå att lyfta av från kroken). Handsken glider ner över kulan när du vevar upp stödhjulet.

2. Fäll därefter upp stödhjulet helt.

3. Lägg vajern kring kulan eller fäst på annat sätt på din dragkrok.

Enligt lag är man skyldig att kontrollera belysning, autobroms och övrigt är i korrekt skick före användande (om inte i korrekt skick - lämna tillbaka nyckeln och anmäl enligt ovan). Låntagaren ansvarar själv för eventuella förseelser inklusive parkeringsböter eller andra trafikförseelser. Maxhastighet med släpen är 80 km/h.Lasten skall vara förankrad.
Maxlast: ATH680=487kg, AZA098=490kg, LXF237=490kg

Släpen för ej användas till djurtransport eller användas utanför Sveriges gränser.
Städa vagnen efter användning!

Snart införs digital vagnbeställning med utskrift som medtages till ME-däck som då inte kommer att ta emot telefonbeställning längre! 

Styrelsen 2018-12-10